fredag 1 maj 2009

***Nya lyan***


Förra söndagen så började vår flytt och i veckan som gått har vi flyttat lite i taget. Nu har vi hunnit sova här i två nätter... i vår nya sköööna säng...en dubbelsäng/"King size" utan skarven i mitten:-) I övrigt är lägenheten sparsamt möblerad. I helgen fortsätter möbeljakten och på annat som höjer levnadsstandarden och trivseln. Fokus vill jag även lägga på att köpa en ny kamera! Det är verkligen på tiden... Adam måste ju dokumenteras mer än väl:-) Vill ha en där även videoklippen har bra kvalitet. Det börjar ju hända en del i hans utveckling, som kan vara kul /nödvändigt att fånga i ljud och rörlig bild.

Igårkväll flyttade Sam med vår Stockholme-telefon! Så den fungerar som den brukar... ibland och inte helt perfekt;-)

Denna fredagskväll njöt jag av att få undan tvätten, att prata med Anna W, att moffa hämtpizza och lite egentid framför datorn medans Sam lägger Adam. Nu blir det en skön dusch och marsch i säng....hoppas på att lilleman sover tills morgontimmen!

Hoppas ni hade en skön Valborg! Våren hälsas inte välkommen och firas som vi gör hemma, utan denna helgen är det Cinco de Mayo som firas i detta mångkulturella land.

Cinco de Mayo (spanska för den 5 maj) är en regional helgdag i Mexiko som främst firas i delstaten Puebla. Det är inte en federal obligatorisk helgdag. Dagen firas för att komma ihåg den första segern som de mexikanska styrkorna vann, som leddes av General Ignacio Zaragoza, över de franska styrkorna i slaget vid Puebla den 5 maj 1862.En vanlig missuppfattning, främst i USA, är att Cinco de Mayo är Mexikos självständighetsdag, Mexikos självständighetsdag är istället den 16 september.

Inga kommentarer: