söndag 28 september 2008

En helg på tu man hand...

Denna helgen hade jag och Sam huset för oss själva. Hans föräldrar och syster åkte till Atlanta för ett bröllop. Så vi tog chansen och bjöd igårkväll in gamla och nya vänner på middag. Det blev riktigt lyckat och ett skönt avbrott från vardagen! Äntligen fick vi till tid att bygga på vårat sociala liv:-) Våra gäster var S´s gamla vänner från college, svenske J med fästmö och min kollega S och make. Menyn betod av krämig potatisgratäng med ugnsbakade kycklingfileér i tomat-timjan-kapris-citronsås och en jordgubb-valnöts grönsallad. Naturligtvis serverades det också vitlöksbröd! Efterrätten stod min käre S för och det blev "Banana´s Foster" (banan+smör+smör+smör+kanel+gin upphettat) med vaniljglass....mmmmmmm....
Efter en lång middag och många drinkar senare åkte vi vidare till "The Winery" där det spelades Live Jazz, som ganska snart mer lät som Country(?).

Idag har vi tagit det lugnt och sov ända till kl 9:00! då lilla "B.B" pockade på uppmärksamhet och ville ut. Under förmiddagen fortsatte husjakten och budgetfigurering. Vi var iväg och tittade på två hus, men inget av dem var 100%.

Förra helgen tittade vi på 4 hus sammanlagt och ett av dem har riktigt god potensial, dvs det krävs en del uppdatering (takbyte, aircondition, uteplats/altan, byta ut heltäckn.mattorna, underlaget på garageuppfarten, måla om garaget). Området är riktig idyllisk med en hel del grönt, stora gamla ekar och läget är centralt. Men ägaren har satt ett högt pris och inte alls nära det som vi kan tänka oss att lägga. Utgångspriset är även för högt enligt S efterforskning vad det gäller husets läge, storlek, skick osv. Tanken är nog ändå att lägga ett skambud och se vad som händer. Under förra våren följde vi faktiskt försäljningen av grannhuset och det tog dem mer än 1 1/2 år att sälja, så det är ett argument som ligger för oss.
Hmm... får sänka förväntningarna... har i min fantasi redan inrett och flyttat in i huset! Får ha lite mer tålamod.

Inga kommentarer: