fredag 22 januari 2010

Solsken och blå himmel!

Vi är tillbaka från Adams läkarkontroll och 1 årskillen somnade i bilen hem. Så jag fick nu lite tid över att plocka iordning, bädda och hälla upp en kopp gott gevalia mellanbrygg! Regnmolnen tömmdes med besked igår och jag är glad åt fredagens blåa himmel! Nu känns det som en svensk vår ute, med klar frisk luft och T-ischa väder:-)

Igårkväll sent skickade Sam iväg ett email till mäklaren och meddelade vårt bud. Nästa steg i blir att skriva ned budet i ett kontrakt med underskrifter och sedan vänta på säljarens motbud. Om det skulle finnas andra potentiella köpare, så är budgivningen inte öppen som hemma i Sverige. Beslutet ligger helt i säljarens händer. Vårt bud blev ...... och säljarens utgångspris ..... så vi får se om vi kommer överrens eller om det finns några andra som lägger högre bud.

Bostadsområdet är lugnt och har ingen genomfartstrafik. Tomterna är medelstora, så där lagom, inte för mycket att sköta om men ändå lite luft mellan husen. Självaste huset behöver endel kärlek, men är (förutom heltäckningsmattor i sovrummen + vardagsrummet) helt beboligt. Vitvarorna i köket är helt nya (dock inget rostfritt stål), diskmaskinen har nog några år på nacken. Badrummet/"master bath" som är i anknytning till det största sovrummet är nyligen renoverat, dock inte helt vår stil på kakel. Det andra badrummet är lite äldre, men fungerar ok. Tvättmaskin och torktumlare har tyvärr ingen plats inne i huset, utan kommer att få stå (enligt amerikansk tradition) i garaget. Det går nog att fixa till en liten tvättstation med hyllor och osv., sedan är det bara att släpa in tvätten och vika den inne i ex. sovrummet.

Ja, ja... vi får se om några dagar hur denna sagan slutar:-)

Får se hur lilleman mår idag efter sina vaccinationer. Hela fyra sprutor, två i vardera lår:-( Nu känner han igen rutinen och klamrar sig gråtandes fast vid sin mamma.... och det skär i mammahjärtat. Får kämpa med att vara lugn själv och inte negativt influera lillkillen. Nu väger Adam 10 kg och är 75 cm lång. Huvudomfånget var 48.5 cm. Så längd och vikt ligger i "50th percentile" och huvudomfånget i "95th percentile". Vet inte hur jag omvandlar till svenska tillväxtkurvan med standardavvikelser, men Adam är medel i vikt och längd och har ett stort huvud:-) Tydligen ska en 1 åring säga minst ett ord eller mer, så läkaren var lite bekymrad och gav tips på hur vi ska stimulera språkutveckling. Men med två språk hemma tar det nog lite längre tills Adam får till snacket.
Han har hittat tangenterna iallafall
åo0¨
o0po
l0¨l0p+¨+l0¨po+l0l99c C C c/xcxCXV0

Nu vaknar prinsen min och det är dags för lite lunch och sedan ut i det fina vädret! Ska även förbereda inför det stora 1 årskalaset på söndag. Då firar vi fem 1 åringar på samma gång!

Inga kommentarer: