söndag 22 mars 2009

Månadsstatus - 2 månader


Veckorna rullar på och blir till månader... vår lilleman har nu hunnit bli 2 månader! Tiden går så fort fram och jag vill inte missa att dela med mig av vardagen med Adam och hur han utvecklas. Här kommer ett tvåmånaders status och tanken är att blogga en liknande uppdatering varje månad (inspirerat av vännen H som bor o bloggar från Bayern!).

Sömn: Du sover i din egna barnsäng i barnkammaren. Du vill gärna bli buren och skumpad tills dina ögonlock blir tunga och därefter bli nedlagd i din säng. 2-3 timmar i taget sover du och sammanlagt blir det 13-16 timmar per dygn. Dagtid sover du helst i bilstolen, vagnen eller i bärselen på mammas mage. Du gillar att sova till all form av rörelse! Till natten så får du lyssna till ljudmaskinen och favoriten är havsbrus.

Motorik: Du sparkar vilt med båda benen och viftar okontollerat med armarna. Detta gör du allra helst i ditt baby gym "Baby Einstein":-) eller i din baby sitter med en färgrik tygbok framför dig. Din blick blir koncentrerad och sedan sätter du igång och ibland med små glada utrop:-) Du håller starkt upp ditt huvud, men inte helt stadigt ännu. Vi jobbar på med "tummie time" så att nack- och armmuskler får jobba, då du bara sover på rygg. Det är ingen lätt lek för dig ännu, utan du blir snabbt frustrerad.

Tal/kommunikation: Gråt och skrik har varit ditt främsta sätt att kommunicera med din omgivning. Första tiden skrek du mestadelen av dina vakna stunder och på kvällarna var du i ditt skrikande esse, lagom tills när din pappa kom hem från jobbet;-) Nu skriker du om du är trött, hungrig, innan rapen kommer upp och efter du kräkts. En blöt eller stinkande blöja verkar inte hittills besvära dig. Du känner igen dina föräldrars röster och vänder ditt huvud för att lokalisera din mamma eller pappa i rummet. Ditt härliga tandlösa leende har vi fått njuta av mer och mer de senaste veckorna. Ditt första sociala leende kom runt vecka 5-6, innan dess var leendena en mer reflex. Du har ditt bästa humör på morgonkvisten efter din frukostamning, så lik din mamma. Morgonstund har guld i mun:-)

Mat: Din stående meny är bröstmjölk främst direkt från mammas bröst och enstaka gånger har du fått den serverad i flaska av pappa. Du äter var 3-4 timme och ibland var 5-6 timme. Igårkväll/natt hade du ett matuppehåll på 8 timmar...du kanske kan sova natten igenom snart. Varje måltid brukar ta 30-40 min innan du är mätt. När du var fyra veckor gammal diagnostiserades du med halsbränna/"Acid Reflux". Detta genom en kontaströntgen och Barium drack du ur en nappflaska. Dina symptom är att du kräks medan du ammar, direkt efter och även timmar efter amning. Du besväras av detta och gråter. Sedan du fick behandlingen med Omeprazol 7.5mg, upplöst i lite vatten en gång om dagen, har dina symptom blivit lindrigare.

Vikt och längd: 5074 gram vägde du idag och var 57 cm lång (vid födseln 3316 gram och 52 cm).
Smeknamn: Din pappa kommer nog aldrig kalla dig för Adam, men det har vi vetat sedan länge! Ditt första smeknamn blev "Mister Guy" och ofta i frasen "Mr Guy, Mr Guy how is Mr Guy?!" Mamma kallar dig för Adam, med svenskt uttal, och ibland för lilleman och ofta mammas älskling. Din farfar Dupper har självklart ett smeknamn för dig också, så för honom är du "Adam Boy"... "He is an Adam Boy". Detta är bara början av alla smeknamn du kommer att få:-)

Inga kommentarer: