onsdag 5 augusti 2009

Lugna onsdag med 10 korta

Humör: Ganska bra, men lite trött.
Gjort: Vaknat vid 5:30 och ammade Adam, somnade om och gick upp 7:30. Frukost som bestod av flingor med banan och valnötter. Adam åt havregrynsgröt med banan medans jag drack morgonkoppen kaffe. Därefter blev det lek på golvet och vi gick på upptäcksfärd runt i lägenheten...stannade vid kartonger, kylväska, in i köket och skratta åt spegelbilden i ugnsluckan, tillbaka till kylväskan, sedan kartongen igen via stolen vid datorn, sedan till soffan...vidare till glas-skjutdörren vid balkongen och titta på bilarna som åker förbi på parkeringen. Någonstans här börjar mina knän att ömma och Adam är redo för sin morgonlur. En till ammning och bums i säng med ögonen slutna i 2 timmar! Under dessa timmar lagar jag barnmat (sommar squash, ärtor och gröna bönor) och pratar äntligen med Anna W en stund:-) Telefonen började krångla och det vart dåligt ljud. Ringer upp mamma och fixar till en webdate via datorn istället, som fungerade något bättre. Adam vaknar och fick träffa sin mormor, kusinerna Rasmus och Nicole och även morbror Sammy och Gisela! Börjar dock bli svårt att ha en sittandes Adam med i bild... han så att säga promenerar gärna ur bild... men det fungerar fortfarande någorlunda efter ett antal justeringar av datorn med kameran. Sedan lunch... nylagad sommar squash till Adam och pasta med köttfärssås till mig. Efter lunch blev det mera lek på golvet. Denna gången försökte vi använda gåvagnen för att avlasta mammas knä och rygg, men den är inte så spännande tyvärr. Det går ju så mycket bättre att hålla i mammas händer/fingrar och då kan man ju gå i flera riktningar. Vagnen går ju bara åt ett håll!
Planer: Skulle ha hjälpt en mammakompis att sitta barnvakt, men detta flyttas fram till måndag istället. Funderar på att komma iväg och returnera lite felköp.
Ser : Vår balkong med alldeles för tråkig sparsam möblering. Nu endast tre mörkbruna plaststolar och en ledsen orkidé.
Lyssnar : Datorns sus... och lyssnar efter att Adam vaknar närsomhelst.
Läser: Mama tidning inköpt i Sverige.... om det ska ta så här lång tid att komma igenom en tidning räcker det med att köpa 4 tidningar/år! Vill inte ens tänka på hur lång tid det skulle ta att läsa en roman!
Bästa: Att lägenheten börjar kännas som ett hem. Kul med lite kommentarer här på bloggen... Uppskattat:-)
Sämsta: Att Sam är iväg på en affärsresa i södra Florida (nära Fort Lauderdale). Han åkte imorse och kommer stanna 1-2 nätter. Att Josie snart flyttar norrut... Colorado. Telefonbekymmer.
Väder: Små mulet, men varmt såklart. 33 Celcius/91 Farenheit
Motto för morgondagen: Prioritera motion

Inga kommentarer: