onsdag 16 september 2009

Story Time...

...at the library. Igår var det första gången som vi kom iväg till biblioteket på sagostunden. Det var fullt hus som ni ser på bilderna nedan. Kelly & Collin och Kellys mamma Linda med Thomas-Walton (Collins kusin) var också där. Gruppen var för bebisar, så det var mer sång och ramsor än sagor till underhållning. Adam tittade på och lyssnade nyfiket... sedan ville han naturligtvis upp och promenera emellanåt. Efter detta åkte jag och Kelly med pojkarna till Starbucks och snackade över en svalkande iskaffe. Önskar att kära svägerska och svåger Simon bodde närmre.
Härefter blev det lunch hos Kellys mamma. Även där var det fullt hus med Collins 4 kusiner, så det var totalt 6 barn under 5 år!

Kvällen bar det ut på "Kool Beanz " för att fira Kellys kommande 30 årsdag. Middagsgästerna var Kellys gamla vänner härifrån Tally. Det blev en god sallad med lite rött vin till. Samtalsämnena blev, som det brukar vid "reunions", skvaller och uppdateringar om gemensamma vänner/bekanta. Vem är gift, vem har barn osv.

Det är svårt att hitta nya riktiga vänner här i Tallahassee. De som bor kvar här har oftast sin lilla umgängeskrets redan och är inte intresserade att träffa nya vänner. Eller så är det människor som bara planerar för att stanna i något/några år för att plugga klart och ser Tally som en temporär hemstad.

När man är student faller det sig mer eller mindre naturligt att träffa likasinnade. Nu känns det svårare. Det krävs lite mer engagemang, som jag ärligt nog inte riktigt har bidragit med. Jakten på den där sociala tårtbiten i livet fortsätter...

Inga kommentarer: